RSS

Anugerah DIA

Lilypie Pregnancy tickers

Hadiah teristimewa dari DIA

23 Nov 2011 3.30am

Terbangun di tengah2 malam lepas mimpikan ekplorasi bersama kawan yang memaksa saya buat pregnancy test.Haih punyalah mencabar mimpi sampai terbangun dibuatnya.Dah terbangun mata tak mahu lelap balik dan otak duk putar mimpi yang sweet tadi.Ialah,angan2 ku sejak saat pertama bergelar seorang isteri.Terus saya bangun took the test kit dan masuk toilet dalam kesejukan.Nasib banyak spare thanks to abg yang sgt faham isteri dia yang setiap kali mesti paling kurang 3 test nak digunanya.Orang farmasi pun dah pelik kenapa la asyik beli sampai 5 setiap bulan.Hik3..nasib dapat abg yg memahami jiwa wanitaku ini.

And for my suprise the test gave the two line i been longing to see!Though it was an overwhelming new to share with,yet i kept it to myself without telling abang.Actually i was very nervous and afraid on how am i gonna break this new to abg.So i kept it silent till it's time to go to the class.

So while siap2 nak ke kelas as usual saya akan amik my prenatal folic acid.(yeah, i been taking it though i am not yet pregnant).Masa tengah tonyoh nak cungkil pil keluar dari pack dia,abg sergah dari luar bilik  and asked me : ayg,makan apa tu..

Hah...rahsia pecah!

So dengan nekad,i ran to the room abg was in,bring with me the note which i already prepared after the positive result(semangat buat di tengah keheningan pagi), put it on the desk yang abg tgh study.After giving the note,i ran back to the study room covering my ear feeling embarrased  kononnya tak mahu dengar apa2 pun abg ckp + nervous at the same time.Here is the notes:


So saya pun dengan sabar tunggu la di bilik study respon abg.Aik,diam tiada respon...Saya kemudian slow2 masuk ke tempat abg dan nampak abg tgh termenung.Saya dekati abg dan tanya pada abg : Abg takut eh nak jadi seorang ayah dan betol2 seorang ayh? Abg diam..mungkin banyak benda yang sedang abg fikirkan.

So kami pun naik lah motor cam biasa ke kelas.Lepas tu the sweetest thing abg tiba2 ckp: Abg sekarang dah bawa 3 orang ni.Ke 4? Ihik...hati melonjak gembira...So abg pun bawa motor habis slow la.Bonggol2 pun siap brek awal2 lagi..

Balik kelas utk confirmation kami went to the hikmah lab to do the serum hCG.Masa awal nak masuk duk teringat perangai sendiri yang setiap kali nak kena cucuk,ye cucuk ok,terpaksa paling kurang 4 orang pegang + mulut  dan air mata yang mengalir laju.Tapi kali ini tidak.Saya dah azamkan dalam hati,kalau saya berani nak tunjuk ketakutan tu,jangan harap untuk jadi seorang ibu.I NEED TO BE STRONG FOR MY BABY!

So masuk2 aje,dia dah bawa keluarkan jarum dia.Tarik nafas panjang,abg pesan jangan tengok,Tapi sebab nak confront fear to saya memberanikan diri tengok dan it went smoothly.Semangat dari dalam yang luar biasa! Bangun2 terus cakap kat abg,eh tak sakit pun.Eheh,...so the result will be in an hour.

Balik rumah dulu.Abg actually demam hari tu.So abg tidur the whole evening dan saya anxiously kejut abg banyak2 kali sambil2 tengok jam berulang2...Abg woke up dengan muka tak sihat cakap : hah dia tu tak sabar nak ajak kita pi amik result la tu...Buat muka comel..While tengah tggu abg recover from sleepiness tu i done the 2nd urine test just to comfort myself yang ini bukanlah false positve.Takut terkecewa dengan harapan dan impian menggunung ini.

So lepas maghrib kami pi amik result and alhamdulillah..Positive.Abg terus suggest utk pergi jumpa dr pakar Obgyn.Saya ikut saja.Kerana ke eager ran yang sedang memuncak,kami pi awal yang mana klinik still tak buka..So pi smyg isyak dlu.Masuk klinik kami jadi org 1st la.

Bagaikan mimpi menjadi nyata,doc showed us the little sac which our baby's in.Though not yet a human,but it enough to make me happy and a solid prove that      I AM GOING TO BE A MOTHER!

Terima kasih Allah atas anugerah mu yang tak terhingga ini.Moga anakku ini dijaga ENGKAU selama mana dia masih di dalam kandunganku...