RSS

Anugerah DIA

Lilypie Pregnancy tickers

jemputan ke walimatul urus


Katakanlah (wahai Muhammad),jika benar kamu mencintai ALLAH,maka ikutilah aku,nescaya ALLAH ,mencintai kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu,dan ingatlah,ALLAH Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani”. (Ali Imran:31)
Hidupkanlah kami dalam cinta itu
Matikanlah kami dalam cinta itu
Pulangkan kami dengan cinta itu
Ke pangkuanMU….

Assalamualaikum Warahmatullahhi Wabarakatuh

WALIMATUL URUS


Berlandaskan sunnah Nabi mendirikan istana kasih,sudilah kiranya sahabat –sahabat yang mengenali kami  teristimewa adik beradik GEN6,ex Naimian n ex SKKL beserta keluarga hadir ke majlis penyatuan kami berdua

MOHAMAD NAJIB SALLEH & NIK NORAMALINA ROZIK
pada:

Majlis Belah Perempuan
Ahad,12 September 2010 bersamaan 3 Syawal 1431H
Di alamat: LOT 227,JALAN MASJID PULAU MELAKA,16150,KOTA BHARU,KELANTAN



Majlis Belah Lelaki
Khamis,16 September 2010 bersamaan 7 Syawal 1431H
Di alamat:No 13 ,JALAN TEJA 3,R.P.A  ARAU,02600,ARAU,PERLIS


Moga kehadiran sahabat2 semua memeriahkan lagi majlis perkahwinan kami ini nanti .Kami juga dengan rendah hati meminta doa dari sahabat2 sekalian agar urusan ini dipermudahkan oleh ALLAH dan dikekalkan kami dalam iman dan islam selamanya.Minta maaf andai kami pernah melakukan apa2 kesalahan dan kekasaran.Moga ALLAH memberi yang terbaik untuk kita semua.


Turut mengundang:
ROZIK ABAS & TUAN NORIZAN TUAN SOH beserta keluarga
SALLEH JASIN & ROHANI ISMAIL beserta keluarga



No contact
NAJIB: 013 6210781
INOUE:013 6210780


p/s: sesiapa yang nak kad boleh mesejkan alamat ke no hanset INOUE.


rindu kekasih

Alhamdulillah..selesai pun tahu 4...harapnya ini tahun 4 yang terakhir untuk semua kan...InsyaALLAH  kita semua jumpa lagi sebagai 5th year medical student!Overall,oral exam were all about how lucky you are..doctor baik,just bertanya the most superficial then you'll got the full marks...Hebat kan pemegang kepada hati2 manusia yang berbolak balik ini...For me,each exam got their owns "nice" memory....doctor yang tak ada reaksi muka,doc yang senyum memanjang,doc yang lebih suka bercerita dari menyoal...ehm.....mengharap pada kuasa doa sahaja sekarang.Ada rezeki iA,dapatlah yang terbaik.Dan paling penting,saya mampu untuk redha untuk apa yang ALLAH beri itu!Jadi hamba yang tahu bersyukur untuk apa sahaja.


Each one of us sekarang dah kalut mengemas,bawa keluar beg dari tempat persembunyian dan tak kurang yang sibuk membeli keperluan untuk melancong ke Europe sana.Oh,bilakah saya berpeluang untuk ke sana seperti mereka2...Tapi dalam hati belum ada keinginan menghirup udara sejuk di sana.Cuma ada satu tempat yang menjadi impian hati.Harap ALLAH menerima saya selaku tetamunya nanti yang entah bila masanya.Rupanya ramai juga yang terus balik sehabis sahaja exam...merindui yang jauh nun di sana,mak ayah yang lama tak berjumpa,suami yang terpisah,sahabat yang sedang menunggu....rasa rindu yang dah lama terpendam dalam diri masing2 tinggal untuk diluahkan saat pelik cium bila bertemu mata nanti.


InsyaALLAH saya pun akan turut sama dalam musafir 13hb nanti...Tak sabar untuk peluk cium ayah dan cik yang dah 9bulan lebih tak bersua.Adik2 yang dah makin membesar,tak sabar untuk kembali bergelak ketawa dengan mereka.Keluar makan bersama-sama,berkebun membersihkan rumah,menangkap kucing masuk balik ke sarang pada hari pembebasan kucing,mendengar suara cik menyuruh itu ini,melihat muka merah ayah bila marahkan kami anak2nya.....ah...sungguh rindu saat2 itu.Tak sabar juga untuk menyambut kedatangan ramadhan yang penuh berkat!tarawikh bersama,tapi the most fun thing to do is choosing food utk buka puasa.Ambil order dari setiap adik makanan apa yang nak dimakan.


Paling penting,balik ini,insyaALLAH nak jadi anak  dan kakak yang terbaik untuk cik ayah dan adik-adik.Macam2 perancangan dalam minda ini.Mahu masak itu mahu buat ini...moga ALLAH memberi saya peluang untuk menggembirakan hati kekasih-kekasih saya ini.Merekalah kekasih2 yang saya kenal sejak  mula saya membuka mata.Kekasih2 saya inilah yang membahagiakan selama hayat saya 22 tahun di dunia ini.Kekasih2 saya inilah yang memberi saya peluang untuk saya merasai kegembiraan.Kekasih2 saya inilah juga yang mengajar saya untuk menjadi seperti sekarang.Sungguh,kerinduan pada kekasih2 saya ini terlalu kuat!


Balik tahun ini juga bersama misi memperbaiki diri sebagai medical student.Rasa berdebar dan takut pun ada untuk mulakan attachment di Hospital KB nanti.Kena siapkan diri untuk belajar banyak benda baru dan paling penting kesungguhan dan kesanggupan untuk menerima kelemahan diri dan BELAJAR~Cuak pula takut fokus nya terlari pada benda yang satu lagi yang lebih penting,InsyaALLAH,cuba untuk membahagikan masa sebaiknya!


Moga cuti nanti memberi saya peluang untuk memberi yang terbaik untuk semua.Dan moga result exam untuk semua nanti kheir...


Ah..tak sabar menunggu saat 0115am 13hb~Saat perjalanan bertemu kekasih kekasih saya!~


mengharap pada yang maha kuasa
mendamba nyatanya mimpi dari DIA
menjadi hamba yang paling yakin dengan doa


nasihat su

"jangan kalian bagi mak ayah kalian  merasakan kehilangan.Masing-masing rindu pada anak mereka.Peranan kalian untuk memenuhi hasrat dan menghilangkan kerinduan mereka.Jangan apa yang terbina ini memutuskan ikatan azali yang ALLAH kurniakan ini.Kalian harus banyak berdiplomasi dan harus faham yang kalian  perlu untuk berbakti pada mak ayah kalian.Cuba jadi anak yang baik untuk keduanya.Tanpa redha mereka,kalian takkan bahagia kerana tiada redha ALLAH bagi kalian...."